VNMH logo

Steenuil
Steenuil
Woensdag 23 november organiseren we een lezing over uilen. De lezing wordt verzorgd door Christien Hermsen en Anita van Dooren. Christien Harmsen en Anita van Dooren hebben op uilenbeschermingsgebied hun sporen verdiend. Anita is coördinator van de Steenuilenwerkgroep Oisterwijk en Christien is coördinator van de Ransuilenwerkgroep.

Beide werkgroepen vallen onder de Vogelwerkgroep van IVN Oisterwijk waar de twee elkaar hebben leren kennen. Christien heeft de ransuilenbescherming in Brabant op de kaart gezet. Anita is actief voor Vogelasiel Someren. In het beschermingswerk komen alle uilensoorten voorbij. Beiden zijn sinds 2015 ringer en hebben een ringvergunning voor alle uilensoorten en torenvalken.

Deze avond wordt er ingegaan op de verschijningsvorm, de kijk op de uil door de eeuwen heen en natuurlijk passeren de meest voorkomende uilen van Nederland de revue. Van de kleinste (steenuil) tot de grootste (oehoe) en alles wat ertussen zit, komt aan bod.

Wij nodigen je van harte uit om naar deze lezing te komen. Iedereen is welkom!

Datum: woensdag 23 november 20.00 uur.
Locatie: De Flierefluiter, Groot Loo 8, 5081 BL Hilvarenbeek
Aanmelden is niet nodig.
Deelname is voor leden gratis, een vrijwillige bijdrage van niet-leden is welkom.

Meer info: Marijke Mombers, 06-13395110 ‬ of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..