VNMH logo

Nachtpauwoog, foto: P. van Breugel
Nachtpauwoog, foto: P. van Breugel
Nachtpauwoog, foto: P. van Breugel
Woensdag 22 maart organiseren we een lezing over nachtvlinders. Deze lezing wordt verzorgd door Pieter van Breugel.

Pieter, oud-scheikunde docent In Veghel, heeft altijd grote belangstelling gehad voor de natuur, vooral voor bijen en wespen. Zijn interesse voor de nachtvlinder is ontstaan door zijn waarnemingen en de daar uit voortkomende nieuwsgierigheid naar hun geheimzinnige leven.

Bij nachtvlinders denken we al snel aan wild fladderende bruine motten. Natuurlijk zijn die er wel een paar bij. Maar de vormenrijkdom, kleurenpracht en interessante leefwijze maken een nadere kennismaking met nachtvlinders tot een bijzondere ervaring. Ze vliegen trouwens lang niet allemaal 's nachts. En zonder nachtvlinders en hun rupsen geen vleermuizen en ook geen voedsel voor jonge vogels. Ons land bezit meer dan 2.000 soorten.

Mooie foto's en een luchtig verhaal openen een nieuwe wereld voor je. Op deze avond maak je kennis met het leven van de spinners en de spanners, de pijlstaarten, de eenstaarten, nachtpauwogen en de beervlinders. Alleen al hun rupsen zijn wondertjes op zich. Dit is een avond om niet thuis te blijven!

Datum: woensdag 22 maart om 20.00 uur
Locatie: De Flierefluiter, Groot Loo 8, 5081 BL Hilvarenbeek
Aanmelden is niet nodig
Deelname is voor leden gratis, een vrijwillige bijdrage van niet-leden is welkom

Meer info: Marijke Mombers, 06-13395110 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.