VNMH logo

Plastic, een mooi verpakkingsmateriaal. Tegenwoordig wordt er steeds meer verpakt in plastic. Maar plastic breekt zichzelf niet af en is slecht voor het milieu. Bij Broeckx Plastic Recycling denken ze aan de toekomst.
Donderdag 18 januari organiseert de Vereniging Natuur en Milieu Hilvarenbeek een lezing over het recyclen van plastic. Deze lezing wordt verzorgd door Twan Hesselmans.

Twan Hesselmans is opgegroeid in Groot Loo waar zijn ouders een agrarisch bedrijf hadden. Na zijn studie aan de HAS in Den Bosch was hij van plan om het bedrijf van zijn ouders voort te zetten. Maar door de vele wet- en regelgevingen, besloot hij verder te kijken en kwam in gesprek met zijn oom Ad Broeckx van Broeckx Plastic Recycling in Esbeek. Daar is hij sinds 2016 werkzaam en mede-eigenaar.

Broeckx Plastic Recycling BV is een bedrijf dat industriële kunststoffen inzamelt en sorteert. Hierbij worden de kunststoffen gereedgemaakt voor recycling in Europa of voor recycling Buiten Europa. Broeckx is ondertussen al ruim 40 jaar actief in de kunststoffen en behoord tot een van de grotere spelers van zijn soort in de BENELUX. Deze branche is aan veel veranderingen onderhevig en dit vraagt veel aanpassingsvermogen, veerkracht maar ook innovativiteit. Tijdens zijn verhaal zal Twan toelichten hoe het bedrijf is ontstaan en met name zal hij gaan vertellen over de toekomst. Bij Broeckx wordt een automatische sorteerlijn gebouwd met een innovatief tintje. Zij zijn de eerste ter wereld die op deze wijze gaat sorteren. Met deze sorteerlijn kunnen ze tevens een belangrijke bijdrage leveren aan de circulariteit van plastics en een duurzame toekomst voor de volgende generatie.

Wanneer: donderdag 18 januari 2024 20.00 uur
Locatie: Flierefluiter, Groot Loo 8, 5081 BL Hilvarenbeek
Aanmelden is niet nodig
Deelname is gratis

Voor meer informatie: Marijke Mombers 06-13395110 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.