VNMH logo

Houtbouw
Houtbouw
Woensdag 21 februari organiseert Vereniging Natuur en Milieu Hilvarenbeek een lezing over hout- en strobouw. Op deze avond zullen twee sprekers aan het woord komen om over hun passie en toekomst-ideeën te vertellen: Jan van Dal en Jan Walrecht.

Jan van Dal, van houthandel van Dal uit Esbeek dat al 85 jaar een familiebedrijf is. In zijn lezing zal hij de functionaliteit van bomen en bossen toelichten, een zeer actueel onderwerp betreffende de stikstofproblematiek. De toegevoegde waarde die hout heeft voor de bouw van de toekomst: houtbouw, bouwen zonder afval.
Dit laatste onderwerp komt Jan Walrecht van Strotec uit Eindhoven toelichten. Hij heeft de 1ste woning in Nederland met het EcoCocon systeem gebouwd. Door middel van geprefabriceerde hout-stro-elementen zijn er al 45 woningen en gebouwen op deze manier gerealiseerd. En er staan er ruim 120 gepland.
Er zal in de toekomst meer duurzaam, circulair gebouwd moeten gaan worden. Dit houdt in dat grondstoffen en materialen opnieuw gebruikt worden en er (bijna) geen afval over blijft. Momenteel zorgt de bouw voor een grote hoeveelheid CO2-uitstoot. Vanuit de regering worden er veel verplichtingen opgelegd om die uitstoot op allerlei manieren te reduceren. Met circulair bouwen zal de CO2-uitstoot hevig verminderen.

Wij nodigen u uit om naar deze zeer informatieve avond te komen. Iedereen is welkom!

Wanneer: woensdag 21 februari van 20.00 tot circa 22.00 uur.
Waar: de Flierefluiter, Groot Loo 8, 5081 BL Hilvarenbeek.
Aanmelden is niet nodig,
Deelname voor leden is gratis, een vrijwillige bijdrage (graag contant) van niet-leden is welkom.
Voor meer informatie: Marijke Mombers 06-13395110 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Strotec gevel