Op zoek naar zwarte C uil, oranje wortelboorder, buxusmot, leverkleurige spanner, gele uil, schietmot, grijze stipspanner, kleine beer, haarbos, vedermot en huismoeder
Woensdagavond 14 augustus start NatuurAvontuur om 20.00 uur. We gaan op zoek naar nachtvlinders tot 23.00 uur. En die nachtvlinders hebben de mooiste namen, zoals huismoeder, avondrood, rood weeskind, pistooltje, schaapje, gelduil of krakeling.
Normaal zien we dagvlinders. Later in het jaar, als het echt warm wordt, komen ook nachtvlinders tevoorschijn. Ze worden actief als je al in bed ligt. Nachtvlinders hebben een sterke ‘beharing’, die hen beschermt tegen de kou ’s nachts.
Over bloemetjes en bijtjes
Woensdag 31 juli zijn sommige NatuurAvonturiers op vakantie. Lekker genieten na een jaar hard werken op school. Voor de thuisblijvers gaan we op vliegende insecten safari, met alle kleine diertjes die vliegen, zoals vlinders en libellen. Het boekje vlinders van de Nationale Postcodeloterij kan studiemateriaal zijn. Na een stukje scholing over deze mooie gevleugelde insecten gaan we in het veld op zoek, en bedenken we mooie namen bij deze mooie dieren.
Over bloemetjes en bijtjes
Weet je het verschil tussen een bij, een hommel, een zweefvlieg en een wesp? We hebben een imker op bezoek. Van de imker leren we alles over de honingbij, darren, werkster, koningin en ook honing slingeren.
Op bezoek bij het Vogelrevalidatiecentrum te Zundert
VRC Zundert vangt inheemse vogels en zoogdieren op die, vaak door menselijk toedoen, in de problemen gekomen zijn. Het gaat om dieren die in de natuur leven. Het scala aan opgevangen dieren is heel divers: van piepklein jong musje tot volwassen oehoe en zeearend en van jong eekhoorntje tot volwassen vos of ree. Op dit moment vangen ze ieder jaar ruim 7.000 inheemse dieren op, voornamelijk afkomstig uit de gehele provincie Noord-Brabant.
Ontdek de lente!
Er valt zoveel te ontdekken in de lente. Varens komen op een verrassende wijze uit de grond, plots is er speenkruid met een mooi geel bloemetje en elke boom of struik doet zijn best om te zorgen voor nieuwe bomen of struiken. Hoe dan?
We gaan ontdekken waar de melk vandaan komt.
We gaan op bezoek bij een melkveebedrijf. Met koeien en kalveren. En een heuse stier. ’t Zou mooi zijn als tijdens ons bezoek een kalfje geboren wordt, maar die kans is klein. Maar de jonge kalfjes die al geboren zijn, die kunnen we zeker bezoeken. We bezoeken ook de koeienstal en de melkruimte. Er loopt vast een poes rond, en er zijn ook vlaamse reuzen (konijnen).
- 4 november Nationale Natuurwerkdag 2023: Kom meewerken bij 't Groot Ven
- NatuurAvontuur op woensdag 25 oktober 2023
- NatuurAvontuur op woensdag 27 september 2023
- NatuurAvontuur op woensdag 23 augustus 2023
- NatuurAvontuur op woensdag 26 juli 2023
- NatuurAvontuur op woensdag 28 juni 2023
- NatuurAvontuur op woensdag 31 mei 2023
- NatuurAvontuur op woensdag 26 april 2023
- NatuurAvontuur op woensdag 29 maart 2023
- NatuurAvontuur op woensdag 22 februari 2023