VNMH logo Natuuravontuur

Natuurwerkdag 2021
Natuurwerkdag 2021
Op zaterdag 4 november organiseert de Vereniging Natuur en Milieu Hilvarenbeek NatuurAvontuur (VNMH Jeugdwerkgroep) i.s.m. Scouting Hilvarenbeek al weer sinds 2018 de lokale Natuurwerkdag, dit keer weer aan het Groot Ven.  Voor meer mankracht zorgt gilde St Joris. Help mee om enkele duizenden dennetjes en berken te ruimen en een tweede leven te geven.

Het zicht op het Groot Ven is een heerlijke ervaring. Dennetjes en berken dreigen het zicht te ontnemen. Ze zijn nu nog klein, tijd om aan het werk te gaan, zodat het zicht blijft. Naar schatting moeten er nog enkele duizenden dennetjes en berken worden geruimd, dus er is nog genoeg te doen.

Op 4 november gaan we de dennetjes en berken te lijf. Vrijwel alle dennetjes zijn nog niet zo groot, met een schop kunnen ze worden verwijderd. De berken worden geknipt. We werken samen met Meerbomen.nu. Die wil de bomen een tweede kans geven en komt boompjes ophalen.

Oudere vrijwilligers gaan met de schop de dennen lossteken en berken knippen, samen met kinderen die de dennetjes en berken ‘oprapen’ en op hopen verzamelen. Scouting Hilvarenbeek is op deze Natuurwerkdag ook weer paraat om flink wat werk te verzetten. Dennetjes kunnen ‘prikken’, daarom is het raadzaam om handschoenen te dragen.Kom je meewerken, breng dan een (scherpe) steekschop mee of een kniptang.

Deze natuurwerkdag is onderdeel van de Landelijke Natuurwerkdag 2023. Wil je meewerken, dan graag aanmelden op de landelijke site www.natuurwerkdag.nl. Zowel volwassenen als kinderen zijn van harte welkom!
Het Groot Ven is bereikbaar via Klein Loo en Roovert. Zodra je het ven ziet, passeer je de slagboom en loop voorbij de blauwe bank. Volg het pad. Kom bij voorkeur op de fiets er is weinig parkeergelegenheid.
De Natuurwerkdag is van 09.00 tot 15.00 uur.

Als u houdt van de natuur en u bent in goede conditie, kom dan tijdens de Nationale Natuurwerkdag een dag (deel) werken aan het Groot Ven