VNMH logo Natuuravontuur

Op bezoek bij het Vogelrevalidatiecentrum te Zundert

VRC Zundert vangt inheemse vogels en zoogdieren op die, vaak door menselijk toedoen, in de problemen gekomen zijn. Het gaat om dieren die in de natuur leven. Het scala aan opgevangen dieren is heel divers: van piepklein jong musje tot volwassen oehoe en zeearend en van jong eekhoorntje tot volwassen vos of ree. Op dit moment vangen ze ieder jaar ruim 7.000 inheemse dieren op, voornamelijk afkomstig uit de gehele provincie Noord-Brabant.

De hoofddoelstelling is de opgevangen dieren zo snel mogelijk te revalideren en weer vrij te laten in hun natuurlijke leefomgeving in Nederland. Dit kan al binnen een dag zijn, maar het kan ook maanden duren. Maar zo gauw een dier klaar is voor terugkeer naar de natuur, laten ze het los en krijgt het dier een tweede kans. De revalidatie vindt plaats onder leiding van ervaren dierverzorgers, bijgestaan door vele vrijwilligers en in nauw overleg met diverse betrokken dierenartsen.

We ontdekken het Natuureducatiecentrum “De Luitert” en de natuurtuin en maken gebruik van de diverse educatieve elementen.

Vertrek om 12.30 uur per auto vanaf parkeerterrein Hercules te Diessen. Het is dan meivakantie, een aantal NatuurAvonturiers zijn met vakantie. Volop ruimte om je vriendin of je vriend, je broer of zus, je mama of papa uit te nodigen om mee te gaan naar Zundert. Niet leden betalen € 6,00 voor de entree.

Vanwege de voorbereiding horen we graag uiterlijk 15 april of je mee gaat en wie je meeneemt.

  • NatuurAvontuur, van 6 tot 14 jaar, is meestal op de laatste woensdagmiddag van de maand, van 13.30 tot 16.30 uur  bij het VNMH honk, Moleneind 6 te Baarschot
  • Laat even weten of je komt via een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., uiterlijk maandag 15 april 2024.
  • Aanmelden betekent toestemming verlenen voor publiceren foto’s
  • Nieuwe leden voor NatuurAvontuur, bedoeld voor kinderen van 6 tot 14 jaar, kunnen zich aanmelden via dit Aanmeldformulier en via mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
    De jaarcontributie bedraagt € 10,-