VNMH logo Natuuravontuur

We gaan op zoek naar winterbloeiers, voorjaarsbloeiers en de liefde

Het is nog winter en toch zijn er nog steeds bloemen. Madeliefje, paarse en witte dovennetel, melkdistel en nog veel meer. Belangrijk voor die insecten die in de winter nog op zoek zijn naar voedsel. Ga mee op zoek naar de winterbloeiers!

En het voorjaar kondigt zich aan. Door het warme weer is het voorjaar al drie weken eerder. De mannelijke zaden van de hazelaar zijn al heel goed te zien, naar de vrouwen moet je wat speuren maar zijn zeker te ontdekken. Veel planten hebben al knoppen die wachten op nog meer warm weer om dan te ontluiken. Loop ze niet voorbij, maar kijk goed naar deze voorjaarsvrienden. Zou het sneeuwklokje er ook zijn, en speenkruid? Echte voorjaar bloeiers.

In het voorjaar raken veel dieren verliefd. Ga op jacht naar natuurlijke hartvormen in de omgeving en andere symbolen van liefde, zoals bijvoorbeeld twee innig verstrengelde verliefde bomen of een blad met een hartje.

Ga je mee op Vakantie – NatuurAvontuur? Je bent welkom om 13.30 uur bij ons honk op het adres Moleneind 6 in Baarschot. Vriendjes en vriendinnetjes mogen ook mee komen. De deelname is helemaal gratis. Vakantie-NatuurAvontuur duurt tot circa 16.00 uur.

Aanmelden kan tot en met woensdag 2 maart 2022 via mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

  • Vakantie NatuurAVontuur is voor kinderen van 4 tot 14 jaar.
  • Aanmelden: indien bijzonderheden (dieet/allergie), dan bij aanmelden vermelden.
  • Aanmelden is toestemming verlenen tot publicatie van foto’s.
  • Aanbeveling: setje reserve kleding meenemen.
  • Tip: bezoek de VNMH Jeugd pagina www.vnmhilvarenbeek.nl/natuuravontuur en word Jeugdlid, dan mag je elke maand op pad in de natuur.