VNMH logo Natuuravontuur

Met een iets wat andere samenstelling dan we gewend zijn, vertrokken we op woensdagmiddag al om half één richting Zundert naar het Vogel Revalidatie Centrum. Daar aangekomen werden we door vrijwilligers ontvangen met ranja, koffie, thee en een koekje. Joop gaf ons uitleg over wat voor mooi werk er wordt gedaan door de vele vrijwilligers in het revalidatiecentrum.

De dieren worden om verschillende redenen opgevangen en het streven is, om ze na hun herstel weer vrij te laten of een goede verblijfplaats voor ze te zoeken. Er worden heel wat meer dieren opgevangen dan alleen vogels. Er zijn o.a. ook: egels, eekhoorns, reeën en  vosjes.  In totaal zitten er momenteel ruim 500  dieren. Er zitten op dit moment opvallend veel oehoes in het centrum.

Na de presentatie binnen, mochten we in twee groepen naar buiten om in de tuin te gaan kijken naar de dieren. En dat was toch leuk!!!! Iedereen heeft ontzettend genoten van de vele vogels en vooral van het voeren van de baby eekhoorns. Het was ook erg indrukwekkend om te zien hoe de verzorgster een baby eekhoorn over zijn buikje wreef om hem te laten plassen.

Na een uur te hebben rond gelopen in de tuin, te hebben geluisterd en gekeken, was er binnen nog een drankje voor ons. Nadat we de vrijwilligers hadden bedankt zijn we moe maar voldaan terug naar huis gereden.

Als je als NatuurAvonturier nog een (gratis) uitstapje zoekt voor het hele gezin in de vakantie, of in een weekend: jullie zijn welkom bij het Vogelrevalidatiecentrum in Zundert. Kijk even op de website voor de openingstijden.